V&A

Keskiviikona vierailin ensimmäistä kertaa South Kensingtonissa sijaitsevassa Victoria & Albert - taide ja design museossa. South Kensingtonissa (metrolinjat circle ja piccadilly) on myös monta muuta museota, kuten Science Museum ja Natural History Museum, joihin voi tehdä täsmäiskun samalla South Kensington visiitillä. 
Jo pelkästään V&Assa on kuitenkin niin paljon nähtävää, että aikarajoitteisen matkalijan kannattaakin, etukäteen miettiä itseään kiinnostavat osastot ja kulkea ne läpi. 
Sisäänpääsy on ilmainen, mutta tietyt näyttelyt vaativat pääsylipun, esim. tuo Ballgowns näyttely. 
Tubelta tulessa kolmas ulospääsy vie suoraan museolle ja ensimmäisessä aulassa on patsaita sekä pikainen muodin aikakausia esittelevä näyttely (ilmainen). 


Yleisen muotihistorian näyttelyn kierrettyä, voi mennä tutustumaan muihin osastoihin. Yhteensä V&A:ssa on seitsemän tasoa ja näyttelyt on jaettu 5 eri teeman mukaan: Aasia, Eurooppa, Materiaalit & tekniikat, Moderni ja Näyttelyt.
Tässä kuvassa maljakkoja Islamic Middle East puolelta, jonne halusin mennä, sillä esillä oli Istanbulista tuttuja motiiveja.


Japanilaisia lolittoja oli myös esillä. 
Parin tunnin kiertelyn jälkeen, nautimme sisäpihalla kahvit ja leivokset. Todella upeissa puitteissa oltiin. 


Lavastepuoli oli aivan mieletön.


Leijonankuningas musikaalin nähneenä, minusta oli otettava kuvat musikaalilavastusten luona. 


Pääsimme myös näkemään Kylie Minoguen backstage huoneen. 


Ehdimme nähdä ensimmäiseltä tasolta Aasia puolelta, Islamic Middle East ja Japanin sekä ensimmäisen tason materiaalit ja tekniikat, Fashion näyttelyn. Kolmannelta kerrokselta taas Materiaalit ja tekniikka osastolta valokuvat, theatre and performance ja ihan himppu korunäyttelyä sillä museo meni juuri niillä hetkillä kiinni. Eipä tarvitse kahdesti miettiä mitä tekee seuraavana sadepäivänä :) 

Last wednesday was my first visit to Victoria & Albert museum. This massive art and design museum has a lot to offer spread out on 3 levels and displaying items under 5 different categories. I only managed to the first floor fashion display, the Islamic Middle East section and Japan as well as Theatre and Performance and a quick diamond shine from the jewellery section. The garden cafe has a good coffee and sweet cupcakes to enjoy. The best thing - entrance is free (except for some specific exhibitions). Know I know how to spend my next rainy day :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Thank you for your comment :)