Matkakärpäsen purema

Istanbul valmistelut ovat jo puolitiessä, eikä helmikuun alkuukaan ole enää hirveän pitkä aika. Nyt on siis loistava hetki suunnitella hieman tulevaa ja miettiä mitä kaikkea Istanbulissa, sekä Turkissa ylipäätänsä haluan oikein nähdä ja tehdä. Istanbul tulee varmasti aika tutuksi, koska vaihtariyliopisto on käsittääkseni aika keskustassa ja muutenkin päivät kuuluu kaupunkia tutkiessa sekä yliopistolla ollessa. Blogeissakiertää vähän väliämatkakuvauksia Turkista ja vaihtojaksoni tarjoaa mahtavan tilaisuuden matkustella ympäriä Turkkia, Alanyaan voisin kuvitella tekeväni pidennetyn viikonlopun/rantaloman ;)


Laitan tähän kartan hieman hahmoittamaan, missä päin Turkkia mikäkin sijaitsee. On aivan newbie olo, kun täytyy oikein kartan kanssa lähteä tutkailemaan maata, johon olen muuttamassa 6 kuukaudeksi. Jännittäää! En malta odottaa, että pääsen tutkailemaan Lonely Planetin Istanbul matkaopastani, joka odottaa Suomessa.

Marmaris
Myös Turkin Rivieraksi kutsuttu Marmaris on tunnettu satama- sekä lomakaupunki.


Alanya

Kohde ei varmasti esittelyjä hirveästi kaipaa, taisi Terhi ja co näyttää meille Alanyan nähtävyydet (lue: Kippis baarin) Ei varmaan tarvitse erikseen mainita, mitä ohjelmaa tulen tapittamaan koko joululomaan :)


Ankara
Hieman kulttuuria kaiken rantalomailun keskellä.Pääkaupunki sekä Turkin toiseksi suurin kaupunki. Kuvien perusteella Istanbul vaikuttaa, ehkä hieman Ankaraa houkuttelevammalta, mutta mielestäni pääkaupunki kertoo aina maasta oman tarinansa ja tuskin ihan lähiaikoina
tulee toistamiseen tilaisuus nähdä Ankaraa.

.

As my Erasmus exchange gets closer it's time to explore options to travel around Turkey. So far these destinations are on my wish list. I wouldn't say no to a beach holiday in Alanya as a refreezing break from all uni assignments ;)

kuvat: lainatut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Thank you for your comment :)