Istanbul valmistelua part 3


En ole tainut kertoa, että sain viisumini! Istanbul valmistelun aikaisemmassa osassa kerroinkin, miten ajattelin viisuminen hankkimisen olevan se hankalin osuus matkavalmistelussa. Konsulaatin sekä vaihtoyliopiston mukaan viisumin saaminen saattaa kestää jopa 6 viikkoa, mutta sain omani n. 4 päivässä!
Valmistelut ovat nyt edenneet siihen vaiheeseen, että on aika miettiä missä ja miten sitä oikein meinaa Istanbulissa asua. Meitä lähtee ainakin kaksi yliopistostani ja ajattelimme vuokrata yksityiseltä meille yhteisen asunnon jaettavaksi.
Satuin löytämään Jyväskylän Yliopiston sivuilta vaihtarikirjeitä Istanbulissa Erasmus vaihdossa olleilta ja näissä oli hyödyllisiä kuvauksia esim. mistä alueilta asuntoa kannattaa katsella.
Toki googlettamalla myös löytyy, mutta näin etänä on vaikea arvioida minkälainen alue on kyseessä, kun paikan nimet ei hirveästi mitään sano. Pitäkää peukut.

Istanbul preparation is going full steam ahead and now its time to find a place to live. I've got some tips regarding suitable areas, however over the internet it's really hard to judge which locations are good. I feel like apartment hunting overseas is always a bit of a risky business but keep your fingers and toes. Also feel free to vote which of the areas looks the best!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Thank you for your comment :)