Opiskelusta



Teen kandia kansainvalisesta (kv) lainsaadannosta, kv politiikasta seka psykologiasta London Metropolitan University:ssa Lontoossa. Ensimmaisen kandivuoden kurssit eivat paina loppuarvosanassa, mutta niista on paastava lapi, jotta voi siirtya seuraavan vuoden opintoihin seka ensimmaisen vuoden kurssien tarkoitus on virittaa mieli yliopisto-opiskeluun, seka antaa perusteet toisen seka kolmannen vuoden opinnoille.

Ensimmaisena vuonna suoritin seuraavat kurssit(my first years modules):
syksy(fall)
kv lainsaadannon osalta: English Legal system
kv politiikan osalta: International relations: history and institutions
psykologian osalta: social and personality psychology and developmental psychology
kevat(spring)
kv lainsaadanto: International law: issues and controversies
kv politiikka: Economy and society
psykologia: biological bases of behaviour and cognitive psychology


Nailla mentiin siis viime lukuvuosi. Vuoden kysytyin kysymys on aina, "etta, mita sa siis oikein opiskelet, miten voi olla noin monta ainetta, ja mika susta tulee, valmistut, siis titteli ja tietysti miksi lahdit ulkomaille..." (tasta teen viela erillisen jutun, dont worry)

Koska teen "vaan" kandia eli 3 vuotta elamastani ja koska kiinnostuksen kohteeni ovat laajat (vahan liiankin laajat) oli paapaino kandin valinnassa itselle mieleinen aihe silla en oleta ainoastaan kandini tyolistavan minut ammattiin jossa olen viela 45 v. Valitsin siis tutkinnon sen pohjalta mika valintahetkella kiinnosti eniten ja mielestani on hienoa, etta yliopistoni pystyy tarjoamaan tutkinnon, jossa saan vapaasti valita aihepiirini seka yhdistella eri aineita.
Vaikka tutkintonimike onkin aika sanahirmu luen vuodessa yhteensa 8 kurssia, joista kaikki ovat viikkomaaraisesti saman pituisia seka jokaisesta kurssista saa saman verran opintopisteita. Kuten yllaovesta kurssilistasta voi paatella luen yhden kurssin jokaisesta aihealueesta lukukaudessa paitsi psykkaa jossa on 2 kurssia lukukaudessa.
Eli yhteenvetona 4 psykkan kurssia lukuvuodessa, 2 kv lainsaadannon kurssia lukuvuodessa seka 2 kv politiikan kurssia lukuvuodessa.
Tutkintonimikkeeksi saan BA (of) International law, International Politics and Psychology (aika metkaa eiko ;P)

Kolmen vuoden kurssi palapelin jalkeen voin sitten miettia mita oikeasti haluan tehda ja talla hetkella vaihtoehtoja on useita:

1) jatkaa maisteria kv politiikasta/ kv lainsaadannosta
2) kaannyttaa itseni brittien lainsaadannon puolelle ensin vuoden GDL (graduate diploma in law kurssin avulla) jonka jalkeen on viela suorittettava LPC (Legal practice course) ja sitten voin kouluttautua solicitor puolelle eli suomeksi asianajajaksi.
3)kaannyttaa itseni psykologiiaan lukemalla puuttuvat psykologian kurssit ja jatkamalla maisterilla psykologiassa.



Osa yllaovevasta meni ehka yli hilseen (allekirjoittaneella kesti vuosi, ennen kuin oikein hiffasin nama urapolut) ja nyt teilla on varmasti mielessa entista enemman kysymyksia..
Edetaan hitaasti, onhan tassa vuosi taas aikaa opintojen ohessa rustailla teille mita kaikkea meinaan/tulevaisuudessa tutkinnollani tehda. Mysteeri varmaan selviaa, kun saan enemman kirjoittettua seka selitettya opintojutuistani. Mutta nain uuden lukuvuoden alussa halusin tehda lahtoviivan selvaksi lahinna ajatellen tutkintonimeesta, mita kursseja olen jo suorittanut ja miten ylipaataan selvian opintosuuntaukseni kanssa.
kuvat: we heart it

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Thank you for your comment :)