all things are difficult before they are easy

Olin viime keväänä Erasmus vaihdossa Istanbulissa. Istanbul tunnisteen alta löytyy juttua viisumista ja lähtövalmisteluista. Erinäisistä syistä, en kevään aikana saanutkaan kirjoiteltua blogiin Istanbul juttuja, vaikka olin ennen niin vaihtoa suunnitellut. Suurin syy kirjoittamuuteen, oli kulttuurishokkini. En ole koskaan kokenut niin suurta hämmennystä. Olin vaihtojaksoni ajan pettynyt, sillä kuvittelin, että ulkomaille jo kerran muuttaneena, olisin sopeutunut tosta noin vain. Näin ei kuitenkaan käynyt ja siinä tilanteessa olevana, koin vaikeaksi jakaa ajatuksia täällä blogin puolella. 
Lisäksi, olin usein kipeenä kevään aikana, joten puhti riitti juuri ja juuri opiskeluun ja luennoilla käyntiin ja tästä syystä myös Istanbul jutut jäivät blogin puolelta vähäisiksi.


Aika kuitenkin kuultaa muistot. Nykyään, kaukokaipuun iskiessä ajattelin niitä parhaita juttuja sekä paikkoja jotka jäivät näkemättä ja joiden takia olen lähdössä Istanbuliin vielä joskus uudestaan. Toivon myös, että olisin myös kuvannut kulttuuria enemmän, paikallisia ihmisiä ja niitä pieniä asioita, joiden takia olin vaihtoni aikana niin hämmentynyt. 


Muutoin kuvista ei kyllä ole puutetta ja mikä parempi paikka jakaa kuviani, kun täällä blogissa. 
Saa nähdä miten paljon Istanbul juttuja ehdin kirjoitella, mutta ensi alkuun ajattelin ainakin tehdä postauksen Istanbul top 5 kohteista, jotka sykähdyttivät erityisesti. Lisäksi, haluan jakaa ihania lomakuvia Turkin rannikolta, jossa viihdyimme viikon ajan peukalokyytimatkalla ja kuvia viikonloppuretkestä Cappadociaan. 
Miltä kuulostaa?
Kommenttiboksin puolella saa huudella toivepostauksia Istanbuliin liittyen :) 

Call me sentimental, but amongst all of this greyness I really long back to sunny Istanbul. This time last year, I was preparing for my Erasmus exchange to Istanbul and thought with no doubt that it would be the greatest adventure yet. Although it in some respect were, a new country and especially the new language sure put some survival skills into action. But much to my disappointment I ended up struggling quite a bit, both due to culture shock as well as with what felt as a never ending illness. With hindsight, I learned a lot and despite it all have some great memories to look back on and its those I want to share  here with you. 
I plan to post at least the most memorable Istabul places everyone should visit as well as pictures from our hitchhike along the Turkish coast line and a weekend trip to Cappadocia. 
Any wishes in regards to Istanbul posts can be requested in the comment box below :)

2 kommenttia:

 1. Moikka! Kävinkin lueskelemassa sun blogia kun lähdit Istanbuliin ja edelleenkin täällä toisinaan vierailen :) Istanbul on jännä kaupunki ja musta tuntuu, että se on monille suomalaisille vähän liikaa/liian erilainen. Mulla oli myös omana vaihtoaikanani vaikeuksia sopeutua Istanbuliin ja niin myös parilla muulla suomalaisella. En olis ikinä vaihtoaikanani uskonut että mulla iskisi Istanbuliin ikävä jo 6kk sieltä lähdön jälkeen!

  Kävin Istanbulissa syksyllä ja muistin miten ihana paikka se on! Mene säkin ehdottomasti sinne uudestaan pian! Sen näkee ihan uusin silmin - etenkin kun tietää että pääsee pian pois ;D Nykyään mä ainakin mietin Istanbulia usein ja harmittaa etten vaihtoaikana pystynyt nauttimaan siitä tarpeeksi.

  VastaaPoista
 2. Moikka Anne!
  Kiva, kun jätit taas kommentin, olin jo ehtinyt hukata blogisi osoitteen. Muistan, että kommentoit ennen lähtöäni ja kiva, että edelleen vierailet :)
  Kuulostaa hyvin tutulta, kaikki mitä sanoit kulttuurishokista. Samaten myöskin harmittaa, että sopeutuminen ei mennyt niin sutjakkaasti, kun olin ajatellut. Kokemus olisi varmasti ollut aivan erilainen.
  Hassua silti, miten sitä voikin kaivata takaisin paikkaan, jossa on ollut vaikeaa. Täytyy ehdottomasti antaa Istanbulille vielä toinen mahdollisuus. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)

Thank you for your comment :)