Timeless elegance

google.com
Olen seurannut Yle 1:ltä näytettyä Coco Chanel sarjaa sekä eilinen Project Runway jakso, jossa kilpailijoiden piti luoda nykyaikainen Jacqueline Kennedy asu ovat molemmat inspiroineet tämänpäiväisen postauksen. 


Coco Chanel sarjasta jäi mieleen helmet, joita hän käytti jatkuvasti. Eilisestä Project Runway jaksosta taas ilmeni, ettei osa kilpailijoista lainkaan antanut kunniaa Jackie O:n eleganssille. 
Kriittisimmät sanoisivat klassisten tyyli-ikonien asuja asuja tylsiksi, mutta ainakin vaatekappaleet olivat loistavasti mitotettu sekä mistään pullahtanut paljasta rintaa. Coco Chanelin sanoin luksus ei ole luksusta, ellei se ole mukavaa. 

google.com

Tämä kuva on mielestäni aivan mahtava. Tästä päästään näkemään, että myös klassisella tytöllä voi olla ne oman tyylinsä kulmakivet (esim. aurinkolasit) ja parhaimmillaan se oma tyyli kuvastaa omaa sisintään, siihen on helppo pukeutua, itsevarmana ja omana itsenään. 
Nykyään taas tuntuu, että kilpailemme ennemmän toisten kanssa helmojen lyhyydestä tai kenen päällä massamuoti näyttää parhaimalta. Täytyy myöntää, että sydämeni sykkiin huomattavasti enemmän Givenchyn käsinommeltuun mekkoon, josta muodostui Audrey Hepburnin päällä klassikko, kun H&M paitaan, jonka huomaan myös monen muun tytön päällä. 


google.com


Tämän päivän eleganssi. Kauneusihanteet muuttuvat ja tänään muoti tuskin on yhtä kapinallista, kun Coco Chanel alkoi valmistaa naistenvaatteita jersey kankaasta, jonka oltiin katsottu olevan miestenvaatteiden valmistuksen väline ja naiset pukeutuivat housuihin hameiden ja korsettien sijaan. 


Muotihistoria on väkevää ja mielenkiintoista, vaatteet ja eri tyylit ovat heijastaneet niin ajankohtaisia maailmantapahtumia, kuin yhteiskunnan muutoksia. Kaikien sotien ja tapahtuminen jäljelle jää, ne jotka pukeutuivat mielensä mukaan, siihen ajankohtaan nähden rohkeasti mutta jälkeenpäin ajateltuna hyvinkin tyylikkäästi. (Voikohan rintojen paljastusmekoista ja peppulegginseista monta vuosikymmentä myöhemmin sanoa samaa)


---
I have been particularly inspired by a series about Coco Chanel's life story as well as the latest Project Runway episode where contestants had to create a modern day Jacqueline Kennedy outfit. 
What stayed with me from these shows I felt so inspired by was the timeless elegance. How garments used to be well fitted and not boobs hanging from the front type of wear. 
Although I can agree that perhaps the colours used weren't the brightest but even a classy and timeless girl can wear her style corner stones, this really spoke to me from the second picture with Jackie O. 
Concluding with that is out there today when entering a google search on elegance (the last picture) and wondering what generations to came will say about the styles presented today. Although the classic way may be the boring to some, at least it did break down traditional ideas and the women of the time wore what they felt comfortable in (and it shows) can the same be said about fashion today?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Thank you for your comment :)