Yhteiskuntatarkastelu opiskelusta

Eilen vietettiin lakkoa sekä mielenosoitusta Britti hallituksen julkisen sektorin leikkauksia vastustaen. Samaan aikaa me EU ja kansainväliset opiskelijat eli kaikki ei britti kansalaisuuden omaavat vastuttivat yliopiston kirjaston lyhennettyä aukioloaikaa, jotta myös kirjaston työntekijät saisivat ottaa osaa omaan lakkoonsa. Mielenosoitukset ovat tässä maassa Suomea huomattavasti enemmän pinnalla. Esim. Espalla Helsingissä saattaa kulkea mielenosoituskulkue, kun taas täällä mielenosoittajat valloittavat Trafalgar squaren ja estävät julkisen liikenteen. Kaikista hämmästyttävintä on, että kaikki tuhannet mielenosoittajat eivät paljoa hallitusta hetkauta. Esim. viime vuoden opiskelija protestissa pääministerin lausunto oli yksinkertaisesti "en uskonut opiskelijoiden välittävän".


Tänä vuonna olen huomannut kritisoivani ympärillä olevaa yhteiskuntaa huomattavasti viime vuotista enemmän. Varsinkin koulujärjestelmän osalta sanon kylmän subjektiivisesti Suomen systemin olevan paras. Ilmainen koulutus on hyvinvointiyhteiskuntamme parasta antia ja totean karkeasti tämän maan hallituksen olevan väärässä nostaessaan opetuksen lukukausimaksuja. On aivan mahdotonta laittaa rahan arvoa tiedolle ja oppimiselle.

Toisaalta, koska olen nyt vasta alkanut tiedostaa, että maksan lukukausimaksuja huomaan hämmästyväni ja oikein joudun hartaasti miettimään missä maissa yliopisto-opiskelu on ilmaista, jatko-opiskeluja silmällä pitäen. Jännä huomata miten asenteet vaikuttavat ja miten sitä, kaikesta huolimatta voi oppia uusille tavoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Thank you for your comment :)