it's a wonderful wonderful life, kaupunkielämän sykkeessä

IMG_2659

Viimeisen viikon aikana on tapahtunut todellisia ihmeitä. Kaupunki, jonka aikaisemmin koin vaikeaksi ja katujen sekä ihmismassojen sekamelskaksi avautui eteeni aivan uudella tavalla. Nyt olen aivan uskomattoman onnellinen. Selvisin kulttuurishokista, pääsin yli omista ennakkoluuloista ja kasvatin sekä selkärankaa että itsetuntoa. Elämältä sain vahvistuksen, olen sittenkin suurkaupunki tyttö ja miten onnekas olenkaan. Selasin hieman 700 kuvan erasmuskuva albumia koneelta ja huokaisin, aivan uskomatonta miten paljon olen kokenut näiden kuukausien aikana.

Itseasiassa ihmeiden teko taisi alkaa jo vuonna 2010, kun päätin toteuttaa unelmani ja muuttaa ulkomaille opiskelemaan. Syyskuussa tuosta päätöksestä tule kuluneeksi kaksi vuotta, kaksi vuotta, jotka olen viettänyt ulkomaille yksin asuessa, rohkeasti kohti tuntematonta purjehtien ja aina pärjäten ja takaisin jaloilleni pudoten. Ihanaa aikaa, niin paljon muistoja, ihmisiä ja tapahtumia. Vielä ei kuitenkaan ole Lontoo muistelujen aika eikä erasmus Istanbulissakaan ole lainkaan vielä ohi, joten palataan tähän hetkeen.

Untitled

Suomen kesässä mielestäni parasta on ne hetket illasta ennen auringonlaskua, jolloin voi tuntea vielä kuluneen päivän lämmön samalla, kun saa seurata kaunista auringonlaskua. Istanbulissa samaa tunnelmaa voi kokea esimerkiksi kotikadullaan, auringonlasku on täällä aika maaginen.

IMG_2807
Auringonlaskusta voi nauttia myös Cihangir puistossa, josta mahtavat näkymät yli Tophanen sekä Bosphorukselle.

Puistoista puheenolleen, Istanbulista on kieltämättä pulaa viheralueista, mutta Taksim puisto on yksi suosikeistani ja näyttäähän tuo olevan myös muiden mieleen :)

Untitled

IMG_2753

Mikäli sää ei suostu yhteistyöhön puistopäivän kanssa voi aina mennä museoon. Istanbulissa olen ehtinyt käydä näissä, voin kertoa, että monta on vielä jäljellä..

Askeri Muze - Sota museo - Military Museum

IMG_3514

IMG_3517

IMG_3528

Salvador Dali näyttely

IMG_1986

IMG_1978

Näyttelyjen lomassa voi poiketa myös ostoksille, Istiklal caddesilta löytyy supersuuri Mango sekä muita ketjuliikkeitä. Istanbul on myös ostoskeskusten luvattu maa, Akmerkez Etiler kaupunginosassa on Istanbulin vanhin, kun taas Leventistä löytyy Sapphire ja Metrocity. Omista shoppailuista olenkin jo ehtinyt suunnitellut postausta teille.

Istiklal caddesi
Istiklal caddesi

Ja niitä second händejä, jossa viikko sitten vierailin..

IMG_3567

IMG_3601

Ja olenhan myös opiskellutkin.. Aika hyvällä mallilla ovat suoritettavat kurssini tällä hetkellä, loppukokeet kurkistavat kuitenkin nurkan takaa, joten tekemistä riittää

IMG_3600

Perjantai päiväni on vierähtänyt yhdessä hujauksessa ja illaksi suuntaan kokkailemaan ystäväni luoksi. Illallispöytään olisi aikeissa taikoa mantia (turkkilaista raviolia) vihannestomaattikastikeessa. Jälkkäriksi taas leffaherkkuja. Niin, ja jos joku miettii torstai iltaani, käytiin tosiaan siellä irlantilaispubissa, pubi-illassa, mutta kokemus oli aika riistiriitainen. Osallistujat ottivat kisan aika tosissaan, eikä paikallaolijoista ollut montaa opiskelija ikäistä, joten tämä taisi olla ensimmäinen ja viimeinen pubivisa Istanbulissa. Tai eihän sitä koskaan tiedä :)

Minkälainen perjantai teillä on luvassa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Thank you for your comment :)